اگر نگاهی به برندهای مختلف در دنیا بیاندازیم، هر کدام از روش های مختلفی در انتخاب اسم برند استفاده کرده اند. هیجکس نمیتواند بگوید که کدام روش یا متد، برای کسب و کار ما بهتر است.
حال ما قصد داریم در این آموزش از سلسه دروس برند و برندسازی، متدهایی را معرفی کنیم که بتوانید با ایده گرفتن از آن، به اسم های برند خلاقانه و خاص دست پیدا کنید.
انواع روش های انتخاب اسم برند
برای انتخاب اسم برند، روش های مختلفی وجود دارد که ما در آکادمی برند ناوک، بهترین و کارآمدترین متدها را برای شما آورده ایم.
رایج ترین متدها در انتخاب اسم برند شامل:
- نام گذاری بر اساس محل جغرافیایی
- نام گذاری بر اساس نام بنیانگذار
- نام گذاری توصیفی
- نام گذاری استعاره
- نام های سرواژه
- نامگذاری بر اساس تاریخ
- نام گذاری ساختگی
- و داستان پردازی است که در این آموزش، به معرفی هر کدام خواهیم پرداخت.
روش اول: نامگذاری بر اساس محل جغرافیایی
در روش نامگذاری برند بر اساس محل جغرافیایی، شما عیناً از نام های جغرافیایی مثل کوهستان ها، جنگل ها، شهر و روستاها، برای انتخاب اسم برند خود استفاده میکنید. (( آب معدنی دماوند)) و ((صنایع دریایی خلیج فارس)) و ((خامه کالبر)) از این روش استفاده کرده اند.
اما برای انتخاب اسم برند با این روش، شما بایستی به چند نکته بسیار مهم توجه کنید.
نکات مهم در استفاده از نام محل جغرافیایی
|
روش دوم: انتخاب اسم برند بر اساس نام بنیانگذار
یکی از روش هایی که خصوصاً در ایران از قدیم تا امروز ادامه داشته است، انتخاب اسم برند بر اساس نام بنیانگذار است. در قدیم برای نشان دادن وسعت خانواده و ریشه دار بودن کسب و کار، از نام بنیانگدار، پدران و اجداد استفاده میکردند. ((شیرینی حاج خلیفه)) و ((فروشگاه ساختمانی برادران صالحی)) و ((فرش عظیم زاده)) و ((کبریت توکلی)) از این روش استفاده کرده ند.
این روش اگرچه در حال حاضر کمتر استفاده میشود، ولی با استفاده از خلاقیت و توجه به چند نکته، میتوان به اسم های برند خلاقانه ای دست پیدا کرد.
آیا نام خانوادگی شما به اندازه کافی خاص است؟
نام خانوادگی هایی که زیاد شنیدیم مثل (شریفی، حسینی، باقری، کریمی، بیگی و هزاران فامیلی دیگر) به هیچ عنوان قابلیت مالکیت و توسعه پذیری ندارند و هیچ جذابیتی برای مخاطب هم ندارد.
ولی بلعکس وقتی با نام برند هاکوپیان مواجه میشید، تمایز و خاص بودن را در این نام خانوادگی میتوان مشاهده کرد به طوری که بسیاری نمیداند که هاکوپیان از نام بنیانگذار خود (سومبات هاکوپیان) استفاده کرده است.
نکته: این موضوع در خصوص برندهای شخصی کاملا متفاوت است. اگر شما یک برند شخصی هستید، قطعا استفاده از نام خانوادگی حتی اگر عام باشد، برای محصولات و خدمات شما توصیه میشود. |
روش سوم: نام گذاری برند به روش توصیفی
در روش توصیفی، نام برند شما بیانگر فعالیت است. ((ایران خودرو)) و ((ایرانسل)) و ((دیجی کالا)) از این روش استفاده کرده اند.
این نکته در انتخاب اسم برند به روش توصیفی اهمیت دارد که نامی که انتخاب میشود، از سرعت بالایی برای نقش بستن در ذهن مخاطب برخوردار هست. از طرفی دیگر این گونه نام ها، دست و پای شما را برای ورود به صنعت های دیگه میبندد.
بعنوان مثال اگر ایران خودرو تصمیم میگرد وارد صنعت موبایل شود، چه اتفاقی میوفتد؟ یا دیجی کالا که بیانگر عرضه کالای دیجیتال است ولی از خودرو تا جوراب مردانه و زنانه هم عرضه میکند.
پیشنهاد میکنیم قبل از استفاده از این روش، مقاله معماری برند را بخوانید. |
روش چهارم: انتخاب اسم برند به روش استعاره
در این روش، شما از نام هایی برای برند خود استفاده میکنید که ذهن مخاطب پس از شنیدن این نام، ذهنش به یک سمت دیگری سوق پیدا میکند. به مثال های ذیل توجه کنید:
نکته: در ادبیات کشور ما ایران، از استعاره بسیار زیاد استفاده شده است. این یک فرصت هست که با توجه به ماهیت کسب و کار خود، از روش انتخاب اسم برند بر اساس استعاره استفاده کنید و از قدرت نقش پذیری قدرتمندی در ذهن مخاطبان برند خود، برخوردار باشید. |
روش پنجم: نامگذاری برند از روش سر واژه
در روش سر واژه یا مخفف، شما اولین حروف از نام شرکت خود یا توصیف فعالیت و عملکرد خود را برای انتخاب اسم برند استفاده میکنید. به این مثال ها توجه کنید:
برای استفاده از روش اسم برند بر اساس سرواژه به این نکته توجه کنید که حروف انتخابی شما، بصورت یک پارچه تلفظ شود. بعنوان مثال ما کلمه سمپاد را ( س م پ ا د ) نمیخوانیم. نام هایی که هر حرف جداگانه تلفظ میشود، مخاطب را دچار اشتباه میکند و قابلیت بخاطر سپاری ضعیفی دارد. بعنوان مثال ((KFC)) و ((KMC)) و ((KRC)).
|
روش ششم: انتخاب اسم برند از طریق تاریخ
چه چیز بهتر از اینکه در کشوری زندگی میکنیم که تاریخ بسیار طولانی دارد و پر از داستان ها و شخصیت های حماسی است. روش انتخاب اسم برند بر اساس تاریخ، یک فرصت برای ما ایرانی ها است ولی بشرط اینکه همه چیز فقط در یک نام خلاصه نشود، بلکه از تاریخی که به آن اشاره میکنیم، برای دکور، طراحی هویت بصری، سبک ارتباطی با مخاطب و … در کسب و کار خود استفاده کنیم.
به این مثال ها توجه کنید:
همه نام های بالا، از تاریخ استفاده کردند ولی هیچ کدام ارتباط معناداری بین تاریخ و فعالیت خود ایجاد نکرند. تصور کنید چقدر جذاب میشد که مثلا بانک پاسارگاد در پوشش کارمندان، ادبیات ارتباطی با مخاطب، تبلیغات، دکور و تزئینات بانک های خود، از این دوره تاریخی الهام میگرفت.
نکته: وقت بگذارید و در تاریخ سیر کنید. قطعا به شخصیت ها و داستان هایی برخواهید خورد که میتوانید با الهام گرفتن و ارتباط دادن با ماهیت کسب و کار، در مسیر برند و برندسازی خود به شکل فوق العاده ای استفاده کنید. |
روش هفتم: نامگذاری برند به روش ساختگی
در این روش، شما اسم برندی میسازید که هیچ معنی و مفهومی ندارد و سعی میکنید خودتان به آن معنی بدهید. لازم به ذکر است که در نام های ساختگی، تمرکز بر روی زیبابودن نام مثل آوا و تلفظ میباشد.((اشی مشی)) و ((کداک)) و ((کیپو)) و ((رونیکس)) و ((اسنپ)) از جمله مثال های نام ساختگی هستند.
در مزیت های اسم برند ساختگی، میتوان به انحصار در سرچ گوگل، قابلیت مالکیت و انعطاف نام اشاره کرد که باعث میشود برند شما از سطح آگاهی بالایی در ذهن مخاطب قرار بگیرد که کار را در فرآیند جایگاه سازی برند ساده تر کند. |
جمع بندی
ما در تیم آکادمی برند ناوک در این مقاله تلاش کردیم تا شما را انواع روش و متدهای انتخاب اسم برند آشنا کنیم. در واقعیت شما فقط با خواندن این مقاله، به اسم های برند خلاقانه دست پیدا نمیکنید، بلکه میتواند به جهت گیری ذهنی شما تا حد زیادی کمک کند. پیشنهاد میکنیم قبل از پرداختن به تکنیک های نام گذاری برند، ابتدا با نکات کلیدی در انتخاب نام برند آشنا شوید.
اگر سوال یا ابهامی داشتید، برای ما در ذیل همین مقاله، کامنت بگذارید تا در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم.
تمرین و مشارکت در بحث
|
دیدگاهها (0)